Monday, 28 February 2005

-2 degree Celcius

Dikala kesibukan membuat lab report yang kena hanta esok, aku sempat lagi usha blog aku nak check suhu kat London. Its minus 2 Celsius tu... Gila la. siang tadi 2 celcius, tu pun aku tak tahan. nasib baik bilikku ada heater xtra. Argos mari.

Tuesday, 22 February 2005

Snow

Snow turun!

Warwick

Wednesday last week I realised that i dont have any class on next Friday. I think it is a good opportunity for me to get out from London. Dah bosan asik duduk London. Furthermore I have recovered from illness. So I think... Then chat with others. Wilson said he wants to go to Warwick because ada M'sia night kat sana malam Sabtu. Hmm menarik gak tu.

The next day (Thursday) I told my friend, Rachid about my plan to go to Warwick and I invited him to come along. Alhamdulillah he agreed. Jalan sorang2 bukan best sangat. Other than that, Im afraid I might fall sick again. So if something happen, InsyaAllah he can help me.

On Friday morning, I woke up quite early. Earlier than my routine at least. At 7.45, Rachid and I went to Victoria Coach Station. Alhamdulillah we managed to buy a ticket and depart at 8.30. After 2 hour and 30 mins journey, we arrived in Coventry. Aku budget sampai kat University of Warwick time solat Jumaat dan perjalanan ke sana dari Coventry just 30 mins. Since we got 1 hour free, I ask Rachid to go to Coventry Transport Museum. I saw the Museum on my way to Pool Meadow Station, Coventry. Best gak gi muzium tu, siap naik fastest car in the world lagi. Simulation je sebenarnya. They put the real car near the simulation car. The real car is very huge. I would say like a mini plane. However I didn't manage to take the a photo of it because it was already 12.00 pm and we were rushing to get a bus to Warwick.

in front of the museum
Before we got to the bus station, we met Bilal, a Muslim from Aussie. He was revert last two years. Alhamdulillah more people embrace the true Deen (way of life). He also told us about the his experience embracing Islam. It was very interesting and he said that the decision to embrace Islam is the best decision ever in his life.

Alhamdulillah we managed to pray Jumaah prayer in Warwick. After that I met Bojol, Azmir and other Warwick students. Bojol took us to his room. His room is very luas. About 1 and 1/2 size of my room. His kitchen is big as well. Malamnya, we went to the academic building ikut Bojol practice dikir barat. Lepas tu, kitorang layan movie kat bilik Bojol, Kung Fu Hustle.

Next Saturday, we spend half a day there sleeping. Maklumlah, tidur lambat layan movie malam tadi. Then at 11, Rachid and I went out and walk around Lakeside. It was very cold even the sun shine brightly.
Lakeside

We went back to Coventry at 12.45. Half an hour later we arrived at Pool Meadow. I supposed to get a bus to London at 1.30. But there was a slight delay due to traffic perhaps. At 4 pm we arrived in London.

The trip to Warwick was very intersting. Stress pun hilang. Warwick is a peaceful and nice place and not congested as London. But as Azmir said, tak banyak tempat untuk jalan2. Thanks to Azmir and Bojol for providing good hospitality for us.

view photos http://mrabn.multiply.com/photos.

Thursday, 17 February 2005

layak mengundi!

Assalammualaikum. Dalam beberapa hari aku tak tulis blog ni, macam2 yang berlaku.

Firstly aku selsema. Mula2 tak teruk sangat la. Jumaat lepas kena demam pulak (selsema pun selsema jugak). Kebetulan pulak kena buat lab 6 jam hari tu. Tambahan pulak hari tu mmg sejuk. Mmg tak larat la. Malam tu aku lepak kat bilik kawan aku yang dekat dengan UCL dulu sebab tak larat sangat. Alhamdulillah setelah berehat seketika, aku rasa ok sikit. Dapat pulang ke hall aku dengan selamat pada malam itu.

Pagi Sabtu tu aku rasa mmg lah tak larat. Badan pula terasa panas. Dapat tido kejap saja. Walaupun terasa lemah, namun ku gagahkan diri ini ke Boots di Kings Cross Station untuk membeli ubat Day Nurse. Setelah mengambil ubat, tersa ok lah sikit.

Macam biasa, petang itu gi IC jumpa Matlut dan Aiman. Kemudian kami bersama2 gi makan kat Mawar. Disebabkan hidungku yang tersumbat dan demam, makanan tu tak terasa sangat. Tapi camna pon mmg best gi sanasebab dapat jumpa member2 KMYS. Iedil dan rakan2 yang lain pula sempat mengucapkan happy bday kpd aku. Kebetulan pulak bday aku sama ngan tarikh makan kat Mawar. Hu hu semakin tua, dan semakin hampir dengan waktu mati. Begitulah yang dikatakan dalam Kuthbah Jumaat kat UCL jumaat lepas.

Lepas habis, aku, Mat Lut, Aiman, Wilson, Deno dan Md Noor gi lepak bilik Zhon Wei. Sejam kemudian aku pun pulang ke bilikku. 1 pagi pulak Rudeng datang bersama kawannya Paie menumpang tido. Diorang baru balik snowboarding kat Austria 4 hari.

Ahad pagi pulak aku rasa macam nak gi Sheffield nak tengok NEXT. So aku kejut Rudeng dan kemudian kami pun keluar dari bilik aku. Dia dan Paie gi Victoria manakala aku gi Kings Cross check train. Tengok2 tiket train mahal sangat, 60 gbp. Tak jadi gi sana. So aku balik.

Petang tu aku rasa demam teruk balik. Banyak tido sahaja. Dalam masa sama terasa kesunyian juga. Tiba2 teringat, mungkin macam ni lah yang dirasai oleh datuk/nenek/ibu/bapa kita bila sakit. Nak ada teman. Sebab tu bila datuk kita sakit, parent kita akan balik kampung tengok diorang.

Malam ahad-Disebabkan macam2 perkara yang berlaku dan keadaan yang kurang sihat, aku terlupa pasal kenduri kahwin Pak Su aku semalam (Sabtu). Bila chat dengan sepupu aku baru teringat. Sekarang semua adik beradik emak aku sudah berumah tangga.

Rabu-Alhamdulillah akhirnya hari ni aku kembali pulih. Terasa sihat balik . Moga2 aku dapat study dengan baik.

Friday, 11 February 2005

sibuk

Sekarang ni agak sibuk. Macam orang lain, asik kena siapkan assignment. Lepas hantar satu, dapat satu lagi. Study pon banyak yang kena cover. tu je lah

Tuesday, 1 February 2005

new design.

Dah lama nak tukar design blog ni. Tapi tak de masa. Idea pon takde. Macam mana nak buat?