Sunday, 4 December 2005

what to do

Sometimes when I want to do something, I have so many choices.

Sometimes every option looks has the same weight. Sometimes one option is more appealing than the other. Sometimes the less important look lot more appealing than the important one.

I dont know which one I should choose. Normally I would do the one I like most first or sometimes I just dont do anything.

Hm... Susahnyer. Camner nak buat ha? Any help?

Friday, 2 December 2005

stand up and speak up!

Kadang2 bila ada perkara yang aku perlu cakap, tegur atau tanya, aku hanya diam. Biar sahaja ia berlalu tanpa melakukan perkara yang sepatutnya.

Khamis lepas, aku terasa nak minum kopi. Maka aku pun pergi ke Coffee Republic untuk membeli kopi. Aku lihat pada papan tanda, ada tertulis "Cuppucino & Latte £1.85". Memandangkan itulah yang agak murah berbanding yang lain, maka aku pun mintak "One Small Cuppucino and Latte"."One Cuppucino and Latte?". "Yeah", jawab aku . Lalu cahsier pun berkata "3.70 pound please". Dengan kehairanan aku terus membayar 3.7 kepada cashier itu, walaupun sepatutnya aku bayar 1.85 kerana aku piki "Cuppucino & Latte" in special mix kat kedai tu so sebab tu mahal sikit. Setelah itu, cashier itu mengambil 2 cawan kopi lalu melabel dengan huruf C dan satu cawan lagi huruf L. Maka pada saat itu tahulah aku bahawa aku tersalah buat oder. Oleh itu, akupun terpaksa habiskan 2 cawan kopi itu. Akibatnya aku belanja lebih dari apa yang aku budget dan petang tu aku terasa tak ngantuk tapi badanku terasa sangat letih.

Hari ni pulak aku gi latihan kat kelab Rifle. Sepatutnya aku kena pakai jaket untuk menembak, tapi jaket tu ada kat orang lain. Setelah dia selesai menembak, aku tunggu lama gila baru dia bukak jaket tu. Masa tu barulah aku mintak jaket kat dia. Bila dah siap pakai, aku pegi kat lapangan sasar, aku dapati tak leh tembak dah sebab aku dah lambat. Aku terasa sangat hampa, 2 jam menunggu giliran menembak tapi tak dapat. Jurulatih aku pun sound, lain kali kalau nak pakai sound ajer awal2. "There is no reason you shouldn't shoot today.." Satu lagi kesilapan.
Pernahkah anda mengalami perkara yang sama?


The moral from this entry is never shut your mouth when you have to speak. Especially when it is regarding your right and your responsibility, otherwise you gonna regret in this world or hereafter.

Thursday, 1 December 2005

exam

There will be another mid-sessional exam next 13-15th December. Hopefully I can do very well. Amin.