Monday, 23 October 2006

Eid Mubarak

Eid Mubarak to every muslim! Maaf Zahir dan batin.

Esok ada kelas. Beraya kat kelas je la.. Nasib baik masjid kat Goodge Street buat solat sunat kul 8. Kalau sempat boleh lah chow sat gi rumah TYT.

Beberapa minggu lepas dapat berita beberapa sahabat aku akan pulang ke malaysia 'for good'. Sedih jugak, apa pun semoga berjaya dan bertemu kembali.

abn
online kat mara hostel. umah tak der internet lagu. huhu. thanks Bun

Tuesday, 10 October 2006

3rd year

salam. ramadhan kareem. sejak sampai ke uk hingga minggu lepas agak sibuk. Macam-macam perkara yang perlu diselesaikan. Lagipun internet tak der lagi kat rumah, so tak leh nak tulis2 kat sini.

Pencarian rumah sangat lah susah. Kami spen 3 hari penuh untuk cari rumah. Akhirnya baru jumpe. Tu pun dah kena tipu dengan interlet. Kepada rakan-rakan yang desprate nak cari rumah, janganlah guna interlet, flatland, flatfinder dan seumpanya. Iklan2 diorang dalam suratkhabar dan internet tu tipu sajer. Nanti diorang hantar kat rumah lain yang korang tak suka. Pastu kena bayar dulu baru boleh tengok rumah, dari segi mualalat islam, perkara macam ni tak diterima. moral of the story, janganlah guna sistem yang bertentangan dengan Islam kelak menyesal.

sekarang ni duduk kat Edgware Road. Jauh sikit dari rumah thn lepas. Kalau nak menupang, tak leh la macam thn lepas. Bilik kitorang kecik jer. Lagipun flatmate kecoh sikit.