Friday, 27 February 2009

dialog pejabat

"Diorang ni, tak de benda lain ke nak cerita"

"pelik ye, dah kawin pun macam ni ke"

Tu antara rungutan atau reaksi rakan sepejabat aku bila kitorang mula-mula masuk kerja. Aku pun rasa macam pelik juga. Aku assume mungkin kerana nature kompeni ramai lelaki macam tu lah. Tapi sembang dengan orang lain, baru aku sedar sebenarnya sama saja di mana-mana. Faktor ketidakseimbangan jantina bukan faktor sebenar. Tidak hairan lah Ummu Saif pun pernah komen pasal ni. Hmmm..... 

(Espressi Culture Shock)

Sunday, 22 February 2009

My colleague







Hmm tak ade idea sangat sejak akhir-akhir ni. So aku letak gambo ajelah. Ni lah rakan se-TNB aku. Ade yang kenal ke atau ada yang berkenan di hati? He he

Saturday, 21 February 2009

burung hantu

Sejak kerja ni , selalu kena keluar lewat malam. Jadi burung hantu la aku. Letih juga la kalau nak kira. Tapi kena biasakan juga sebab nanti bila dah ada tanggungjawab kena keluar juga. Kadang-kadangan cuak juga la, takut-takut sape2 kaco. Tu je cerita kerja aku masa ni

Sunday, 15 February 2009

Aku pulang dari kota, Aku dapat kereta.

Just for the record, kereta dah dapat Sabtu lepas (7 Feb @ 7 mlm). Alhamdulillah prestasi memuaskan. Minyak pulak boleh tahan la, lebih sikit dari kelisa la tapi. Apa boleh buat, keta 1.6