Saturday, 11 October 2014

sabar salam menuntu ilmu

payah nak paham. ah malas lah. tak larat nak baca, tak masuk2.

Rasanya itulah salah satu penyebab performance zaman muda-muda tu tak seberapa.

kalau jenis biasa-biasa, tak genius, janganlah berharap jadi photographic reader, nak result cepat sahaja.

memang betul lah, nak belajar sesuatu yang asing tu ada LEARINING CURVE yang tersendiri. bersabarlah, sehingga semua konsep asas itu dapat digarap, akan berlakulah avalanche effect pula, di mana bila baca jadi laju macam air sahaja.

pengalaman meneroka dunia dslr sejak hujung tahun lepas telah membuktikan. pada mulanya tenggelam dengan istilah composition, lighting, tones, settings dan sebagainya. pelan, pelan kini dah rasa selesa dan dah boleh faham konsep-konsep tersebut.

samalah dengan yang lain-lain, sabarlah wahai diri, teruskan membaca dengan sabar biar perlahan, nanti pandailah...


Source: http://brotherabn.blogspot.com

1 comment:

kereta sewa kota bharu said...

adat dalam menuntu ilmu..itu sudah smestinya....